Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες στην Εκμάθηση Ξένων Γλωσσών

http://www.mitropolitikostudies.edu.gr/programmata-epimorfwsis/mathisiakes-dyskolies-ekmathisi-xenwn-glwsswn?utm_source=blogspot&utm_medium=bl-post&utm_campaign=xenes-glwsses

ΝΕΟ Πρωτοποριακό Διπλά Πιστοποιημένο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης από το ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΔΒΜ2

Το Μητροπολιτικό Κ.Δ.Β.Μ.2 συνεχίζει τον πρωτοποριακό του κύκλο Προγραμμάτων Επιμόρφωσης, με ακόμη ένα πρόγραμμα που εξασφαλίζει ΔΙΠΛΗ πιστοποίηση στους συμμετέχοντες. 

Πρόκειται για ένα απαραίτητο εφόδιο για κάθε εκπαιδευτικό ξένων γλωσσών που καλείται να αξιοποιήσει τις δυνατότητες κάθε μαθητή της σχολικής του τάξης που αντιμετωπίζει τις προκλήσεις και την ιδιαιτερότητα των μαθησιακών δυσκολιών.  

Κανείς δεν αμφισβητεί την αναγκαιότητα γλωσσομάθειας ως πρακτικό εφόδιο του σύγχρονου μαθητή. Ωστόσο, για ένα ποσοστό μαθητών, η διαδικασία εκμάθησης μίας ξένης γλώσσας παρουσιάζει ιδιαίτερες δυσκολίες, γεγονός που θέτει σημαίνον ζήτημα για τους εκπαιδευτικούς ξένων γλωσσών.

Το Πιστοποιημένο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης: Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες στην Εκμάθηση Ξένων Γλωσσών αποκαλύπτει τους κρίσιμους τομείς που δυσχεραίνουν την εκμάθηση της ξένης γλώσσας (μνήμη, λεξιλόγιο, μορφοσύνταξη, πραγματολογία, φωνολογικά ελλείμματα), και παρουσιάζει έμπρακτα και βιωματικά τις κατάλληλες στρατηγικές διδασκαλίας όταν ο μαθητής παρουσιάζει ελλείμματα  σχετιζόμενα με τις ΕΜΔ. 

Εισηγήτριες του Προγράμματος θα είναι η Εκπαιδευτική Ψυχολόγος, και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Δυσλεξίας,
Δρ. Ελένη Λιβανίου, και η Δρ. Παναγιώτα Γιαννέλη, Ειδική Παιδαγωγός και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Δυσλεξίας. Θα διδάξουν με βιωματικό τρόπο την επίδραση των ειδικών μαθησιακών δυσκολιών (ΕΜΔ) στην εκμάθηση των ξένων γλωσσών, καθώς και τα εργαλεία αξιολόγησης, διάγνωσης, και αποκατάστασης ΕΜΔ στις ξένες γλώσσες, σύμφωνα με τα πιο επίκαιρα επιστημονικά ευρήματα στους τομείς της Ψυχογλωσσολογίας και Ειδικής Παιδαγωγικής.

Το πρόγραμμα καλύπτει:

  • Ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και εκμάθηση ξένης γλώσσας
  • Διαγνωστικά εργαλεία
  • Σχεδιασμός εξατομικευμένων προγραμμάτων παρέμβασης
  • Μελέτη περιπτώσεων στην α΄βάθμια & β΄βάθμια εκπαίδευση 
  • Στρατηγικές εκμάθησης ξένων γλωσσών σε μαθητές με ΕΜΔ (τεχνικές πολυαισθητηριακής προσέγγισης)
  • Διαχείριση στην σχολική τάξη
  • Διαφοροποιημένη παιδαγωγική: τροποποιήσεις στο εκπαιδευτικό και αναλυτικό πρόγραμμ 
Η επιτυχής φοίτηση του προγράμματος επιμόρφωσης οδηγεί στη χορήγηση  

1. πιστοποιητικού του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤIΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ 2 (αναγνωρισμένο κέντρο από τον ΕΟΠΠΕΠ) – σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Δυσλεξίας (ΕΕΔ)
2. πιστοποιητικού Pearson Assured από τον διεθνή φορέα PEARSON EDEXCELL, κορυφαίου φορέα πιστοποίησης διεθνώς. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Διασύνδεσης του Μητροπολιτικού ΚΔΒΜ στο 210 3801133, Μαυροκορδάτου 1-3 Αθήνα για δηλώσεις συμμετοχής. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας.
Χώρος Διεξαγωγής: Αμφιθέατρο «Οδυσσέας Ελύτης», Κορδιγκτώνος 16, Αθήνα                                 
Ημερομηνίες Διεξαγωγής:
Σάββατο, 11 Ιουνίου, 10:00-18:00 & Κυριακή, 12 Ιουνίου,
10:00-18:00

Κόστος συμμετοχής με την πιστοποίηση: 80€
Περισσότερες πληροφορίες στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου